header-banner

Колко струват СРАР апаратите?Сънната апнея е свързано със съня нарушение на дишането. Хората с тази болест имат проблеми с дишането през цялата нощ, но може да не разберат, че са засегнати от това заболяване, докато не се подложат на изследване на съня. Ако сте диагностицирани със сънна апнея, може да се наложи да закупите CPAP апарат.

Въпреки че съществуват няколко възможности за лечение на сънна апнея, най-често предписваното лечение е CPAP терапията. CPAP е съкращение от "непрекъснато положително налягане в дихателните пътища". CPAP апаратът се поставя до леглото на спящия. Устройството подава въздух през тръба в маска, която покрива носа или носа и устата на спящия. Този въздух предпазва дихателните пътища на спящия от запушване по време на сън.

Цената на апаратите за сънна апнея варира от 500 до 4000 лева.

Предлагат се няколко различни вида CPAP апарати и аксесоари. Цената на устройството може да варира в зависимост от неговите характеристики и допълнителни аксесоари. 

Информация за цената на CPAP апаратите

Цената на един CPAP апарат може да варира, като крайната стойност обикновено се повишава за CPAP апарати с по-усъвършенствани функции. Двустепенните апарати за положително налягане в дихателните пътища (BiPAP) са по-комплексни и в резултат на това обикновено струват повече. Те осигуряват две различни налягания на въздуха: едно за вдишването и едно за издишването на спящия.

Цената на апаратите CPAP зависи от характеристиките на устройството. Някои функции, като например овлажнителите, се считат за стандартни. Овлажнителят с нагряване може да намали усещането за сухота и да повиши комфорта, така че е по-малко вероятно спящият да има усещане за сухота в устата или възпалено гърло след използване на CPAP апарат с тази функция.

Апаратите с автоматично регулиране на положителното налягане в дихателните пътища (APAP), понякога наричани автоматични CPAP апарати, обикновено струват повече от стандартните CPAP апарати. Тези устройства често изглеждат подобно на стандартните CPAP апарати, но са по-технологично усъвършенствани. APAP апаратите автоматично регулират степента на налягането въз основа на дихателните модели на спящия. Ако дишането се забави или спре, налягането на APAP апарата се увеличава в съответствие с това. 

Маски и допълнителни консумативи за CPAP апарати

Всички CPAP апарати се нуждаят от аксесоари. Някои СРАР апарати се продават в комплект с аксесоарите, а на други апарати аксесоарите се предлагат отделно.

Много устройства разполагат с вграден овлажнител с подгряване, докато при други той трябва да се закупи отделно. CPAP апаратите обикновено се предлагат със собствен захранващ модул, който се включва в стандартни контакти.

Потребителите трябва да знаят, че някои от принадлежностите трябва да се подменят редовно. Това може да увеличи общите разходи за CPAP терапия.

Въздушни филтри

Въздушните филтри трябва да се подменят ежемесечно.

Овлажнител

Водната камера на овлажнителя трябва да се сменя на всеки шест месеца или ако се появят признаци на износване.

Маркучи

Те трябва да се подменят на всеки три месеца.

Покривала за глава и маски

 Тези компоненти трябва да се сменят на всеки шест месеца или когато започнат да се износват.

Подложки за маски

Те трябва да се подменят всеки месец.